dimarts, 22 de febrer de 2011

Els premis Goya i el web d'Intereconomia

Tothom coneix quina és la fama d'Intereconomia. Mentre que sovint ens toca el rebre als catalans, aquest cop el col·lectiu LGBT s'ha convertit, també, en l'objectiu de crítiques del canal. 

No ha estat, però, la primera vegada. No fa gaire es va produir el tancament del programa "Las noches de Cuca", després que la seva presentadora (ultracatòlica i de dretes) Cuca García de Vinuesa fes unes declaracions inacceptables sobre un admirador seu que era homosexual.

Aquest cop ha estat a través del web d'Intereconomia que Santiago Mata -periodista del canal- ha publicat un article anomenat "Catalanismo y lobby gay arrasan en los Goya". Segons el seu punt de vista, la pel·lícula que va tenir més èxit als Goya, Pa Negre, va aconseguir guanyar nou premis gràcies a ser un film català i a tenir un director homosexual. En aquest cas, segons Mata, ni la feina feta pels actors ni per l'equip tècnic de la pel·lícula van influir ni en la menor mesura en que la pel·lícula fos un èxit.


Afortunadament, aquest article (que podeu llegir sencer aquí) ha rebut un elevat nombre de crítiques de persones que, indignades, s'escandalitzaven davant les incoherències i la falta d'objectivitat del periodista. 

Aquest diumenge se celebrarà la gala dels Oscar, i dues pel·lícules amb contingut LGBT (Black Swan i The Kids Are All Right) opten a premis tan destacats com el de millor actriu principal, per Natalie Portman (Black Swan) o Annette Bening (The Kids Are All Right), o millor pel·lícula (on els dos films també hi estan nominats).

No cal imaginar quina serà l'opinió de Santiago Mata, si qualsevol d'aquestes pel·lícules aconsegueix guanyar algun Oscar. El que està clar és que, per ell, tot el "mèrit" recaurà en l'al·licient que els dos films tenen al fer referència a l'homosexualitat.

2 comentaris:

Isaura ha dit...

És indignant. Aquesta gent em posen dels nervis. Algú els hi hauria d'aturar els peus! Quina mena de periodisme és aquest?

Nu ha dit...

És molt trist que a una societat com l'actual passi això, però sembla que hi ha gent per tot i, com molt bé diuen per aquí dalt, és indignant, sí. No coneixia això de la pel·lícula de "Pa negre"; he trobat molt interessant descobrir-ho. Així que m'aniré passant per aquí Clara! ;)

SALUT!

P.S. Per cert, ja que fas esment a la pel·lícula de "Black Swan", la vaig anar a veure l'altre dia i realment em va agradar, sí. Hi va haver alguns moments que vaig fer el gest de tapar-me els ulls amb les mans i mirar entre els dits, però està molt bé. Si no l'has anat a veure te la recomano. I no m'estranya que opti al premi a millor actriu protagonista, pq la Natalie Portman fa realment un gran paper i això de fer un curs intensiu de ballet per aconseguir la realització de la pel·lícula, i aconseguir un 80% és tot un èxit!

Publica un comentari a l'entrada