dijous, 24 de febrer de 2011

Fins a quin punt arriben els estereotips?

És trist veure que la discriminació cada vegada comença des d'edats més joves. Un nen de tan sols sis anys va ser ferit pels seus companys de classe amb un ganivet perquè, segons ells, actuava "com una nena". Els fets van passar a Jönköping, Suècia.

No era la primera vegada que passava. Oskar, el nen protagonista de la notícia, havia explicat als seus pares que a l'escola li deien "gai" i "nena", perquè li agradava vestir de rosa i el ballet. Pel que sembla, els seus companys l'excloïen de jocs i activitats. Els pares del nen van assabentar-se de la notícia gràcies al seu propi fill, fet pel qual van demanar explicacions a l'escola. La resposta que van rebre per part del centre educatiu va ser que es tractava, només, d'un "petit incident".

No és d'estranyar, doncs, que les estadístiques (extretes del web d'It gets better, un projecte americà que pretén proporcionar suport a joves LGBT) mostrin que 9 de cada 10 estudiants LGBT han estat assetjats alguna vegada; que els joves LGBT pateixen entre 2 i 3 vegades més bullying que els seus companys heterosexuals; o el pitjor: que per culpa de tot això, la joventut LGBT té quatre vegades més probabilitats que una persona heterosexual de cometre suicidi. 
2 comentaris:

Isaura ha dit...

Aquestes estadístiques són aterradores! Tot plegat és molt injust... Però el que trobo molt alarmant, també, és que l'escola intentés amagar el què li feien en aquest nen. Com poden dir que és un "petit incident"? Se suposa que el professors d'aquest nen són persones adultes, i com a tals haurien de saber deixar de banda els estereotips quan és tan necessari...

Espero que els hi caigui alguna bona denúncia!
I molta sort per aquest nen, que tinc entès que l'han canviat de centre! ;)

me_myself_irina ha dit...

..Crec que per més que mica en mica la gent tingui la ment més oberta respecte a aquest tema, sempre quedaràn excepcions, injustes i estúpides.
Però amb organitzacions com aquestes, mica en mica, esperem que tot sigui normal
:)

Publica un comentari a l'entrada