dimecres, 23 de març de 2011

Existeix el 'gaidar'?

No us ha passat mai anar pel carrer i tenir la sensació que aquella persona amb qui us heu creuat és homosexual? O bé que algú surti de l'armari i pensar que vosaltres ja ho intuïeu de feia temps? És una sensació inexplicable: pots no conèixer de res a la persona i, tot així, hi ha alguna cosa que et diu que és gai. 
El gaidar, que és una fusió de les paraules gai i radar, és una habilitat intuïtiva que permet a la persona identificar l'orientació sexual d'un altre individu. Es basa en intuïcions i informació sensorial no verbal. 

S'han fet diversos estudis que intenten demostrar l'existència del gaidar. Aquests demostren que les persones homosexuals són millors a l'hora d'identificar correctament l'orientació sexual d'altres persones a través de vídeos sense so i fotografies. 

L'any 2003 es va descobrir que hi ha fonaments bioquímics en el sistema de "radar" dels homosexuals, un factor que no tenen les persones heterosexuals. Per tant, quan una persona homosexual diu que té un gaidar "afinat", realment hi ha una base científica al darrere. Es creu que tenir assumida la pròpia homosexualitat i no amagar-se'n són dos dels aspectes que ajuden a la precisió del gaidar.Per tant, hi ha dues preguntes que em plantejo i que m'agradaria saber les vostres respostes!:

- Si sou heterosexuals: heu tingut mai la sensació de tenir aquest radar que "detecta" si una persona és heterosexual, homosexual o bisexual? Quina ha estat la vostra experiència? Si no l'heu tingut, creieu en l'existència d'aquest radar? 

- Si sou homosexuals: quines experiències heu tingut amb el gaidar? Identifiqueu amb facilitat si una persona és gai?


Font

9 comentaris:

me_myself_irina ha dit...

...i tant que passa..
I el "radar" s'activa.. és super extrany.. però passa.
;)
Molt molt bona entrada!!!

PD: Akesta web et pot interessar, i d'aquí en pots treure moooltes altres de la temàtica :)

http://natiuxx.es.tl/

Melissa. ha dit...

La veritat es que si és com si ho sentisis, ho saps i no hi ha res més. Sobretot anant per Barcelona amb la meva noia i dir a la vegada "aquest ho és" o "és lesbiana de segur!"
Ja siguin les pintes més obvies de lesbiana amb els cabells curts i la roba masculina o el noi amb el bolso i un rotllet modernet, les maneres al caminar o expresarse o simplement la mirada.

M'encanta el blog! Petons!

laura ha dit...

I tant que passa! :) El que realment em fascina és que moltes vegades pots 'identificar' (per dir-ho d'alguna manera) gent que a priori no diries que és gai tenint en compte únicament l'estètica. Suposo que són els petits detalls ^^

Per cert, molt bona entrada! estic enganxada al blog ;)

Eulàlia ha dit...

ei,
doncs jo trencaré l'estadística, perquè a mi no em passa aixó.. dec tenir el gaydar espatllat..
uf..

Anònim ha dit...

Totalment d'acord! ;) A nosaltres també ens passa el mateix, quan enem per Barcelona. Passa un noi o una noia, ens mirem entre nosaltres (la meva parella i jo) i ja sabem que totes dos hem pensat que aquella persona és gai. No sé com, però passa! Tant en el cas que sigui una cosa que podria ser més òbvia, però també en casos que "aparentment" no ho diries mai i que acabes confirmant que ho havies encertat (tal i com diu la Laura). És sorprenent!

Me n'alegro que us agradi el blog, Melissa i Laura! ;)

Moltes gràcies pel link, Irina! Hi donaré un cop d'ull! ^^

Ostres, Eulàlia, doncs sí, pel que sembla trenques l'estadística! Però vaja, tampoc és res positiu o negatiu, simplement un fet molt curiós! ^^

Anònim ha dit...

home!tenim bastants indicis pels quals guiarnos i creure o no si una persona és homosexual, suposu que això fa molt més fàcil l'existència d'aquest suposat radar.
,si que és cert però que les aparences enganyen, però ei, ja ens coneixem!que se nos ve venir vaia...però de vegades la decepció arriba quan el teu radar diu que si i corrobores que t'equivocaves.
en fi, la vida sigue!

pd;felicitats!trobo que aquest blog és molt interessant, si més no, molt més q d'altres! :)

M.

Butterflied ha dit...

Siempre he tenido una intuición superdesarrollada para este tema, pero a veces ha fallado... Es lo que dices, gestos, forma de andar, de hablar, detalles al vestir... Pero también hay un componente de "pálpito" a veces que no creo que tenga mucha base, jaja.

Marta ha dit...

Jo crec que depèn. De vegades amb un intercanvi de mirades en tens prou (aquestes mirades "de complicitat són genials"!), i de vegades no ho detectes fins que no t'ho diuen directament. També m'ha passat que hi ha amics/amigues de qui ho has sabut tota la vida i quan t'ho expliquen no t'és cap sorpresa. Ah, i finalment també m'ha passat unes quantes vegades que em penso que x persona ho és i després resulta que m'he equivocat. En tot cas, és un tema que trobo divertit.

amaranth ha dit...

yo si que lo he acertado siempre XD de hecho mis compañeras, sobre todo heterosexuales, me preguntan que si la persona que les gusta es hetero o no XD

Publica un comentari a l'entrada