dijous, 17 de març de 2011

"I Do", la campanya per a la llibertat de matrimoni als Estats Units


L'Administració de Barack Obama va anunciar fa poques setmanes que deixava enrere la llei que establia que el matrimoni era un acte entre un home i una dona. El grup Freedom to Marry ha demanat, a través d'una carta, que el president faci un pas més enllà i que recolzi el matrimoni entre persones del mateix sexe. Recordar que el matrimoni homosexual només és legal en dos dels cinquanta estats americans (Iowa i Massachussetts).

En la carta s'hi recullen fragments com "Senyor president, el matrimoni importa. En la llei, en l'amor, en la vida, el matrimoni significa "som una família". Matrimoni és la unió de dos vides, és l'acte marcat per un compromís d'amor i responsabilitat davant d'amics i família. El matrimoni no només porta respecte públic i benefici a nivell personal si no que comporta una xarxa de proteccions legals, drets i responsabilitats pels que no hi ha substitut". 

Diverses personalitats americanes -tant homosexuals com heterosexuals- han firmat la carta demanant-li al president que defensi el matrimoni gai. Entre elles hi trobem Anne Hathaway, Ellen & Portia DeGeneres, Rufus Wainwright o Jane Lynch

Qualsevol persona, però, pot signar aquesta carta aquí. De moment 35.083 persones ja ho han fet. 

1 comentaris:

Lorena Enciso ha dit...

Jo ja he firmat! Gràcies per la informació! ;)

Publica un comentari a l'entrada