dijous, 10 de març de 2011

Israel serà representada per una cantant transsexual a Eurovisió


Israel és el país de l'Orient MItjà amb més consideració pels drets LGBT. De fet, un 61% de la població recolza el matrimoni homosexual. Aquesta dada el converteix en un dels països a nivell mundial amb un percentatge de suport al matrimoni LGBT més alt

Així ho demostra no només a nivell legal -les parelles homosexuals, per exemple, poden adoptar-, sinó fins i tot en els mitjans de comunicació. Fa poc s'ha sabut que una dona transsexual seria la representant d'Israel a Eurovisió en l'edició d'aquest any. Es tracta de la cantant Dana International. La cantant va aconseguir el dret per representar Israel a Eurovisió l'any 1998, on va representar la cançó Diva. També lluita activament pels drets LGBT: va participar a la campanya d'Amnistia Internacional Gay rights are human rights (els drets dels homosexuals són drets humans).

Aquesta no és la primera vegada que Israel és un país capdavanter pel que fa al col·lectiu homosexual. L'any 2010, en la versió israelí de ¡Mira quién baila! (allà anomenat Rokdim Im Kokhavim, "Ballant amb les estrelles") va comptar amb la primera parella composta per dues persones del mateix sexe. Es tractava de la presentadora de televisió israeliana Gili Shem Tov (en el vídeo, vestida de blau), obertament lesbiana. Ella declarava que "comparteixo la vida amb una dona, he format una família amb ella, per mi això és el que és natural". La presentadora ballava amb la ballariana professional Dorit Milman (en el vídeo, de rosa). 

 
Enhorabona a Israel, doncs. En aquest aspecte molts països haurien de prendre'n exemple.

Font: 
http://www.advocate.com
http://www.dosmanzanas.com 
http://www.wikipedia.com

3 comentaris:

me_myself_irina ha dit...

Bé bé per Israel..! Aviam si els paísos del seu voltant en prenen exempre.. i ajuden a canviar el mapa de la teva anteriror entrada!
;)

Lorena Enciso ha dit...

En un àmbit on les males notícies són el pa de cada dia, és d'agrair veure aquest tipus de notícies. És com una gran dosi d'ànims per seguir lluitant pels drets LGBT!

Butterflied ha dit...

Si no recuerdo mal, Dana Internacional de hecho ganó Eurovisión ese año... Es un gran ejemplo que un país de Oriente demuestre una tolerancia de tal magnitud, ya podrían ir aprendiendo sus vecinos (y no tan vecinos...).

Publica un comentari a l'entrada