dimecres, 9 de març de 2011

L'homosexualitat al món


 Lleis sobre l'homosexualitat al món

   Sense informació

Homosexualitat legal
  Matrimoni homosexual
   Unió civil
   Reconeixement dels contractes civils
   Sense unió civil
Homosexualitat il·legal
  Pena mínima
   Pena important
   Cadena perpètua
   Pena de mort


El 2010 es va acomiadar amb una bona notícia: la prohibició d'una publicació que contenia noms i direccions de persones homosexuals a Uganda. El diari, que va arribar a publicar fins a 114 noms, acompanyava el llistat d'aquestes persones amb un missatge: "Hang them" (pengeu-los). 

Després que aquesta publicació sortís a la venda diverses persones que apareixien a la llista van ser ferides (una d'elles de gravetat). Afortunadament, el jutge ugandès que portava el cas obligava als responsables del diari a no repetir els fets. Això, però, va fer que un grup ugandès homòfob acusés al jutge de "protegir criminals". 

Amb notícies com aquesta em pregunto: quina és realment la situació que viu el col·lectiu LGBT arreu del món? El mapa, però, parla per ell mateix. 

L'homosexualitat es condemna amb pena de mort a vuit països. És, també, cadena perpetua en set d'ells. 

La bona notícia és, però, que cada vegada hi ha més països que no ho condemnen i que reconeixen el dret de les persones homosexuals a casar-se. Hi ha deu països que permeten el matrimoni de persones homosexuals (Argentina, Bèlgica, Canadà, Espanya, Islàndia, Holanda, Noruega, Portugal, Sud-Àfrica i Suècia). 

Esperem, doncs, que sigui aquesta la llista que creixi. En ple segle XXI ja toca.


Font: 


3 comentaris:

Isaura ha dit...

Trobo molt interessant aquest recorregut que ens has fet a través del món, pel que fa als drets LGBT. Però és realment penós que a tants països l'homosexualitat sigui castigada amb pena de mort; molt penós!

Per altres coses potser no, però per això sí que vull dir que quina sort que tenim de viure a Espanya! Si-us-plau, que duri!

me_myself_irina ha dit...

Interessant!!!

La veritat és que aquest mapa, s'ajusta a les realitats socials de cada país.. mica en mica, com bé dius, aviam si aquest s'amplia hi hi ha molt més color blau!
;)

Lorena Enciso ha dit...

A veure si d'una vegada per totes el món es converteix en aquest "planeta blau" del qual es parla! És impactant aquest tipus de dades i és increible que, a dia d'avui, encara hi hagi aquest tipus de mentalitat en la "nostra" (jo no me la sento meva) societat.

Publica un comentari a l'entrada