dimarts, 1 de març de 2011

Quins són els polítics LGBT més importants?

El món de la política sembla, de vegades, quedar lluny del món LGBT. De fet, però, veiem que cada vegada més persones homosexuals arriben a tenir càrrecs importants dins del món de la política. Avui mateix s'ha sabut que Irlanda ha escollit el seu primer diputat obertament gai (el laborista Dominic Hannigan). 

Fa un temps el diari britànic The Sun preguntava si les persones homosexuals podien ser ministres. Per si a hores d'ara encara tinguessin dubtes, aquí presento una llista d'alguns dels polítics LGBT més importants del món. 

Johanna Sigurdardottir, primera ministra d'Islàndia. Es tracta de la primera persona que és cap d'estat i que es casa amb una persona del mateix sexe. Abans d'arribar al càrrec al 2009, era ministra d'Assumptes Socials. Té 69 anys. Bertrand Delanoë, alcalde de París. Va arribar al càrrec l'any 2001, sent reelegit l'any 2008. S'ha fet popular gràcies al seu recolzament a projectes mediambientals i de millora de qualitat de vida dels parisins. L'any 2009 va fer una forta (i, des del meu punt de vista, molt encertada) crítica al Papa Benedicte XVI, el qual expressava que l'ús del preservatiu era contraproduent per lluitar contra la SIDA.


Klaus Wowereit, alcalde de Berlin. De la mateixa manera que el seu homòleg parisí, Wowereit fou elegit l'any 2001. Actualment està projectant-se per tal d'arribar al càrrec de canciller d'Alemanya. Corine Mauch, alcaldessa de Zurich. És la primera dona lesbiana que accedeix al càrrec d'alcaldessa d'una gran ciutat europea. Ocupa el càrrec des de 2009.Annise Parker, alcaldessa de Houston.  Es tracta, també, de la primera dona homosexual que accedeix a l'alcaldia, en aquest cas, però, d'una gran ciutat americana. Actualment té 55 anys, però des de que anava a la Universitat ha estat lluitant activament pels drets LGBT. Guido Westerwelle, ministre d'exteriors alemany. És un dels polítics més influents a nivell europeu. Segons ell mateix explica, si fos per ell, tallaria les ajudes als països que tracten com a ciutadans "de segona" a les dones o on dones i homes són assassinats per la seva condició sexual. 
Chris Carter, membre del Parlament de Nova Zelanda. Durant la primera legislatura del seu partit, de l'any 1996 a 1999, va crear un sector al seu partit (el partit laborista) anomenat Rainbow Labour que tenia l'objectiu d'atendre els problemes que tenen les persones LGBT dins la societat neozelandesa. Pedro Zerolo, polític espanyol del PSOE. És un dels polítics del territori espanyol més involucrats en els drets LGBT. Des de molt jove ha col·laborat amb diferents associacions LGBT. La seva col·laboració va ser clau en les negociacions entre l'oposició i el govern espanyol per la presentació de cinc projectes de modificació del Codi Civil en matèria de matrimoni homosexual.  Miquel Iceta, polític català. Forma part del PSC. Quan va revelar la seva condició sexual, l'any 1999, va aconseguir captar l'atenció de molts mitjans. 


Font:

2 comentaris:

Isaura ha dit...

És bo que hi hagi polítics obertament homosexuals, com també és bo que hi hagi polítics a favor de la lluita dels drets LGBT. Són persones que estan en càrregs de poder i, des d'allí, tenen la possibilitat d'aconseguir metes per al col·lectiu LGBT. Són els nostres portaveus!

Tot i així, de ben segur que n'hi ha moltíssims que encara es deuen amagar a l'armari!

Butterflied ha dit...

Gracias por ponerte en contacto conmigo y pasarte por mi blog. Si puedo ayudarte en algo, sólo tienes que dejarme un comentario, ¿ok? ^^

Respecto al post, me he quedado bastante sorprendida (gratamente) porque no conocía a ninguna de las mujeres que nombras y me alegra ver que las cosas pueden cambiar. Esto me hace pensar que las mujeres aún estamos discriminadas incluso en estos casos, que los políticos gays masculinos son más nombrados en los medios que las lesbianas... Por eso está bastante bien que haya gente que lo recuerde.

Un saludo enorme. Te sigo para no perderte la pista.

Publica un comentari a l'entrada