dimecres, 20 d’abril de 2011

Música LGBT: Born this wayLady Gaga ens va sorprendre, aquest any, amb una cançó plena de referències LGBT: Born this way ("nascut/da així"). És una cançó que parla sobre igualtat en la societat, no només per persones homosexuals sinó per totes aquelles que formen part d'una minoria. El propi Elton John deia, en una entrevista, que Born this way es convertiria en un himne per les minories i que desbancaria la famosa cançó I Will Survive, de Gloria Gaynor

Si ens fixem en la lletra de Born this way veiem que Lady Gaga no té cap problema en parlar de la comunitat LGBT explícitament. 


No matter gay, straight or bi,                  No importa si ets gai, heterosexual o bisexual
lesbian, transgendered life,                    lesbiana o transsexual
I'm on the right track baby,                     Estic en el camí correcte
I was born to survive                               He nascut per sobreviure

A different lover's not a sin                     Un amant diferent no és un pecat
Believe capital H-I-M                               Creu en ELL en majúscules
I love my life I love this record and         Estimo a la vida i a aquesta cançó
Mi amore vole fe                                     El meu amor necessita fe


La cançó ha estat censurada a Malàisia pel seu contingut LGBT. Segons diuen, és una cançó que ofèn a l'oient amb aquest missatge d'acceptació promovent un estil de vida que no es correspon amb els valors del país. 

Pel que fa al videoclip es podria dir que és com un curtmetratge (seguint l'estil de molts dels videoclips de Lady Gaga) que no escatima a l'hora de produir els seus vídeos. Sobre el significat del vídeo, Lady Gaga diu que és la història del naixament d'una nova raça, una raça sense prejudicis i que la seva principal ambició a la vida és la unitat i la solidaritatBorn this way ha aconseguit ser el número 1 en molts països arreu del món. Des del meu punt de vista, l'èxit de la cançó és molt merescut, ja que no tothom s'atreveix a arriscar-se parlant d'homosexualitat de manera tan explícita en una cançó. Lady Gaga, una vegada més, ens va sorprendre molt positivament. 

Font:

4 comentaris:

me_myself_irina ha dit...

Ole ole ole per Lady Gaga! :)
M'agrada molt aquesta cançó la veritat

Butterflied ha dit...

Amo esta canción y amo a Lady Gaga, simplemente.

*** GayGirl *** ha dit...

This is my new powersong! Whenever I've had a hard day or something is getting me down, this song lifts my spirits. :o)

Anònim ha dit...

No és que m'encanti aquesta música, però i què? olé per donar la cara!! M'agradaria dir-te (no sé com referir-me a tu, bloguera) que he fet els deures. He trobat per fi una cançó que em descriu, i no sols a mi sinó a tothom que encara que no pateixi rebutg directament acaba rebent-lo. No només em refereixo a homosexuals, sinó a TOTHOM que se senti discriminat per alguna cosa.
Aquesta cançó també demostra que qualsevol persona, sigui quin sigui el seu nivell socio-cultural, economic i tot el que vulgueu amb un mínim de seny defensa a tota aquella persona rebutjada pel què és.

Si no escolteu la cançó, o la comenceu i la treieu us entendré. no s'asembla gens ni mica a la lady gaga, però a mi m'agrada tenir-la en compte.si més no feu-li un cop d'ull a la lletra.... a mi m'agrada!i suposu que és molt diferent al què podriem esperar-nos amb una lletra reivindicativa d'aquesta manera, però ei, para gustos colores :)

http://www.youtube.com/watch?v=qhY8Vab5T48

M.

Publica un comentari a l'entrada