dimarts, 5 d’abril de 2011

Rive Gauche: amor per la literatura

El divendres passat es va representar l'obra Rive Gauche a la Sala La Planeta, a Girona. Al comprar les entrades desconeixia en absolut que, d'alguna manera, l'obra estava relacionada amb el món LGBT. Per tant, ha estat un valor afegit per aquesta obra que, més enllà d'aquest fet, et deixa amb molt bones vibracions. Es tracta d'una obra basada en fets reals.Rive Gauche ens situa a París, l'any 1917. Explica la vida de dues llibreteres, apassionades per la literatura, gràcies a l'ajuda d'una peculiar guia turística -representada per Maria Molins. Cadascuna de les dues llibreteres té una llibreria pròpia (la Sylvia Beach (Mercè Anglès) té Shakespeare & Co., i Adrienne Monnier (Anna Güell), La Maison des amis des livresi per elles aquell és un racó únic on poden gaudir de les obres de James Joyce o Gertrude Stein, fins el punt que una de les dues dones comença a treballar per Joyce i li fa d'editora del seu llibre UlissesAl llarg dels anys veiem com s'estreta la relació entre les dues llibreteres que decideixen compartir la seva vida. L'obra s'acaba l'any 1945, un moment en que la vida de les dues dones, marcada per la Segona Guerra Mundial, ha canviat radicalment.
Cal destacar que Maria Molins representava a diversos papers durant l'obra: per una banda feia de guia turística, però també encarnava a escriptors i amics de la parella. Eren els seus diferents rols els que donaven el to més còmic a l'obra que, de vegades, es convertia en un petit musical al més pur estil de cabaret -algunes de les cançons giraven a l'entorn de la vida amorosa de les llibreteres i de la dificultat per fer comprendre una relació així a la gent. 

Maria Molins


L'obra ha rebut molt bones crítiques per part dels mitjans. Alguns opinen que és un dels millors espectacles que es pot veure en aquests moments als escenaris catalans. Jo, personalment, comparteixo aquesta opinió. No us la perdeu si teniu l'oportunitat de veure-la!

2 comentaris:

me_myself_irina ha dit...

Ohhh!!!
Ho tindré molt en compte, i més si es aquí a Girona!!
Gracies Clareta.
Sempre aportes novetats moolt interessants ^^

Marta ha dit...

Jo la vaig anar a veure quan la feien aquí a Barcelona (també sense saber que estava relacionada amb el tema LGBT) i és mooooolt recomanable! Si podeu aneu-la a veure! ;)

Publica un comentari a l'entrada