dimecres, 18 de maig de 2011

Ben Cohen: un heterosexual que lluita pel col·lectiu LGBT


Què en sabeu del món del rugby? Fins ara jo no en sabia pràcticament res i encara menys coneixia cap jugador professional que el practiqués. Fa uns mesos, però, me'n vaig assabentar que Ben Cohen (un jugador de rugby molt conegut a Anglaterra) lluitava activament pels drets LGBT. 

Ben Cohen és heterosexual (de fet, està casat amb una dona i tenen dos fills). Pel que es veu és una important icona gai al Regne Unit. Ha aparegut en diverses revistes dirigides a públic homosexual i no té cap problema en expressar la seva opinió sobre la comunitat LGBT. És un dels primers esportistes professionals en mostrar el seu suport envers les persones gais. 

El més inquietant -en el bon sentit de la paraula!- és que Ben Cohen ha decidit retirar-se del món del rugby. Per què? La resposta és sorprenent: Ben Cohen deixa el rugby per dedicar-se a la fundació Stand Up (fundada per ell mateix). L'objectiu d'aquesta fundació és combatre l'homofòbia i el bullying. 

En unes declaracions que llegíem al web de Dos Manzanas, Cohen deia que ser atleta no només consisteix en tenir un cos fort. També s'ha de tenir un caràcter fort i ser capaç d'alçar la veu per recolzar a aquells que ho necessiten i que ho mereixen. 

Començarà la seva labor a la fundació fent una gira pels Estats Units, on visitarà escoles de rugby gai-friendly i escoles i universitats on hi impartirà conferències. 

A continuació, un vídeo de Ben Cohen promocionant aquesta gira pels Estats Units: 


Aprofitant que fa uns dies vam començar un diccionari LGBT, introduïm una nova paraula, molt aplicable a Ben Cohen.

Allie: es diu d'aquelles persones heterosexuals que recolzen al col·lectiu LGBT activament. Sovint també es diu straight allie. Alguns exemples podrien ser el mateix Ben Cohen o Daniel Radcliffe.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada