divendres, 6 de maig de 2011

Homo Baby Boom: un documental sobre famílies homoparentals

                              Homo Baby Boom from FLG Associació Famílies LGTB on Vimeo.


Fa poc temps es va presentar un documental molt interessant sobre les famílies homoparentals anomenat Homo Baby Boom (realitzat per l'Associació de Famílies LGBT). Es tracta d'una peça audiovisual on 6 famílies catalanes expliquen quina ha estat la seva experiència a l'hora de formar una família, i com els ha condicionat el fet de ser homosexuals. 

És esperançador veure com ha evolucionat la situació legal d'aquestes famílies. Fins fa pocs anys quan una família amb dos pares o dues mares adoptaven un fill, al registre només hi podia  constar com a progenitor una de les dues persones de la parella. Aquesta era una situació molt preocupant, ja que en el cas de defunció del pare o de la mare legal l'altra persona de la parella no podria fer-se càrrec del fill. 

Afortunadament, el 30 de març del 2005, el Parlament de Catalunya va acceptar una modificació del codi de família; l'objectiu era aconseguir el reconeixement i regularització de l'adopció per part de parelles homosexualsLes famílies explicaven la felicitat i la tranquil·litat que els hi va comportar constar legalment com una família.

Posteriorment, el Parlament espanyol va aprovar la llei del matrimoni entre persones del mateix sexe  (juny del 2005). Per totes aquestes famílies (i moltes d'altres, és clar) això va significar deixar de sentir-se com ciutadans "de segona". 

El documental també reflecteix les opinions de nens i joves que estan creixent en una família homoparental. 

De tot el vídeo m'han sorprès, sobretot, dos comentaris: el primer d'ells, fet per una mare, que deia que les lleis han avançat més ràpidament des de la societat. El segon, que els nens nascuts en famílies homoparentals són més tolerants -segons estudis psicològics. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada