diumenge, 1 de maig de 2011

Programa de Telecinco debat si la homosexualitat es pot curar


El programa De buena ley (Telecinco), presentat per Sandra Barneda, va tractar fa uns dies el tema de la homosexualitat. De buena ley és un programa que utilitza a actors per recrear, de forma guionitzada, judicis suposadament reals, tot i que no avisa prèviament a l'espectador que es tracti d'una ficció -tal i com explica el web de Dos Manzanas. La presentadora iniciava el debat recordant que des de l'any 2009, a Espanya, la homosexualitat ha deixat de considerar-se una malaltia. 

En el programa emès el 19 d'abril un noi gai denunciava a un home que tenia una clínica per curar la homosexualitat. El noi, pressionat per la família, havia assistit durant sis mesos a una teràpia en aquesta clínica on, a base d'electroshocks, pretenien curar que fos gai.  A partir d'aquí s'obria un debat on el públic donava la seva opinió sobre si la homosexualitat es pot curar o no. Són bastant sorprenents, i desagradables, les opinions d'algunes de les persones del públic (recordem, però, que en realitat es tracta d'actors representant un paper) que exposaven que els homosexuals són uns viciosos, promiscus, i que tenen una malaltia que s'ha de curar. Entremig d'això, també es mostraven imatges on persones reconegudes (com ara Duran i Lleida) deien, entre d'altres coses, que, per ells, tenir un fill homosexual seria una vergonya o que la homosexualitat no és normal.

Igual de sorprenent, i de desagradable, és la sentència a la que arriba la jutgessa: ja que no s'han exposat lleis que estipulin que els mètodes utilitzats a la clínica incompleixen la normativa, i com que el noi homosexual va acceptar voluntàriament assistir a la clínica, el propietari de la clínica pot continuar, tranquil·lament, exercint. 

Tal i com també exposen al web de Dos Manzanas, és indignant que un programa que arriba a tantes persones, -per molt guionitzat que sigui- pugui exposar opinions tan denigrants i poc respectuoses amb el col·lectiu LGBT. 

Aquí teniu l'enllaç al programa complet. 

3 comentaris:

Butterflied ha dit...

Vergüenza me daría a mí ser Sandra Barneda y consentir que se emita semejante bazofia y, encima, presentarla...

su ha dit...

que vergonya, no he pogut acabar de vore el video de la mala llet...

me_myself_irina ha dit...

vaia tela... vaia tela...!!!..
Vagin fent programes així.. encomptes de passets endavant, els fem endarrera! ole ole.

Publica un comentari a l'entrada