diumenge, 12 de juny de 2011

Lady Gaga demana la igualtat a l'Europride de Roma


El dissabte passat Lady Gaga va assistir a l'Europride que es celebra aquest any a Roma. Durant el seu discurs va demanar la igualtat per les parelles formades per persones del mateix sexe a arreu del món. 

Lady Gaga va criticar els governs de l'Europa de l'est i de l'Orient Mitjà per discriminar a les persones joves. Va voler recordar les barreres contra els homosexuals a Rússia, Polònia, Hungria i el Líban. "Tots tenim el mateix ADN. Vam néixer així. Estic avui aquí com a una dona del món i demano als governs, amb vosaltres, arreu del món, que ens facilitin el nostre somni d'igualtat". La cantant nord-americana va voler llançar un crit en defensa de l'amor i "lluitar pels nostres drets, pels drets de la comunitat LGBT". També va parlar sobre la violència contra les persones homosexuals: "la violència antigai. Aquestes són les històries que hem d'explicar al món, que parlen en defensa de l'amor. Estem aquí per proclamar la nostra intel·ligència, no acceptarem ésser tractats com a quelcom inferior a éssers humans". Després del seu discurs, Lady Gaga va fer una actuació amb tres dels seus èxits. 

A continuació podeu veure el discurs de Lady Gaga i aquí podeu escoltar-ne les cançons que va tocar a l'Europride.


Els organitzadors de l'Europride de Roma van voler enviar un missatge al Vaticà i al govern de Silvio Berlusconi (alguns membres de la seva administració, inclós ell, han fet comentaris en contra de les persones homosexuals. El Vaticà, per la seva part, té lobbies per evitar la legislació dels drets LGBT). 

Durant l'Europride hi va haver petites protestes en contra de l'esdeveniment a Roma i protestes més violentes a Polònia i Croàcia on es volen evitar les celebracions de l'Orgull gai. Itàlia, per la seva part, és un país que no té cap mena de protecció contra els atacs homòfobs i no reconeix a les parelles homosexuals

Font:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada