dijous, 2 de juny de 2011

Més curiositats sobre l'homosexualitat

La setmana passada parlàvem sobre una curiositat de l'esquerranisme i l'homosexualitat: els homosexuals tenen més probabilitats que els heterosexuals de ser esquerrans. I, casualment, també llegíem al web Dos Manzanas un altre fet curiós sobre l'homosexualitat. Pel que es veu hi ha un estudi que afirma que els gais pronuncien les vocals de manera diferent que els heterosexuals. 

Qui afirma aquest fet és un psicòleg de la Universitat Estatal d'Ohio, Erik C. Tracy, després d'un estudi (des del meu punt de vista, no sé si massa fiable) on hi col·laboraven set homes gais i set heterosexuals. Se'ls hi demanava que pronunciessin unes determinades paraules, i uns oients havien de determinar quins homes eren homosexuals i quins no. Mentre que els oients no distingien els gais dels heterosexuals amb les consonants, sí que ho feien amb les vocals amb un percentatge del 75%. La hipòtesi de Tracy també afirmava que només per una conversa telefònica es pot determinar l'orientació sexual d'una persona, la raça, l'edat i el gènere.

Erik C. Tracy va presentar els resultats del seu estudi en una reunió de la Societat Acústica d'Amèrica. Alguns científics no han tardat en dubtar dels resultats i la fiabilitat d'aquest estudi. 

Jo, personalment, penso que no és possible dir si una persona és homosexual i no segons pronunciï les vocals. Si fos així, ningú podria "amagar" la seva homosexualitat ja que només parlant ja es distingiria. Crec, també, que un estudi fet només amb catorze persones no és del tot fiable, com per generalitzar tant. 

Què opineu, vosaltres, d'aquest estudi? Creieu que és possible dir si una persona és homosexual o no només per com pronuncia les vocals?

2 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Suposo que no es refereix a la gent que "té ploma", no? Perquè això ja no són vocals, sinó entonació, manera de parlar.

Curiós, però. I sí, 14 persones són massa poques. Pot ser una casualitat de les grosses.

Anònim ha dit...

Doncs sí, és molt dir que es pot reconèixer si una persona és homosexual o no, tenint en compte tan sols a 14 persones! En l'estudi es parlava específicament dels homes, estaria bé saber si amb les dones lesbianes passa el mateix! No sé, jo no considero que parli diferent que cap dona heterosexual!

Publica un comentari a l'entrada