diumenge, 26 de juny de 2011

Nova York legalitza el matrimoni homosexual


Divendres passat ens feiem ressò d'una important i esperançadora notícia: l'estat de Nova York ha legalitzat el matrimoni gai. Després de negociacions i debats sobre si s'havia o no de permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe, Nova York ha decidit acceptar-ho, convertint-se en el sisè estat americà en fer-ho. 

El senat de Nova York ho ha aprovat amb 33 vots a favor i 29 en contra. Ha estat decisiu el vot d'alguns senadors republicans que en el passat s'havien negat a recolzar el matrimoni gai. Ahir llegíem al diari El País que alguns d'ells fins i tot s'arrepentien d'haver-hi estat en contra en el passat i que, havent-ho reflexionat profundament, pensaven que tots els éssers humans haurien de tenir els mateixos drets. 

D'aquesta manera, Nova York s'ha convertit en el sisè estat americà en aprovar el matrimoni homosexual. Evidentment, associacions LGBT de Nova York van celebrar la decisió del senat, dient que els senadors havien escoltat la voluntat dels novaiorquesos (un 60% de la població d'aquest estat estan a favor de la llei que permet el matrimoni gai). Celebritats com Lady Gaga, Cynthia Nixon o Lucy Liu eren cares visibles de campanyes en favor del matrimoni gai a Nova York. 


La legalització del matrimoni gai a l'estat de Nova York ha suposat un gran pas endavant pels Estats Units, ja que es tracta de l'estat més important i amb més població en legalitzar-ho. Les celebracions després de saber-se els resultats van durar fins a altes hores de la matinada del divendres. Els novaiorquesos, per fi, poden celebrar un gran pas endavant per la igualtat.

2 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Mentre no ho tiri enrere la propera administració, com va passar amb Califòrnia... és una gran notícia. :)

Anònim ha dit...

Buf, esperem que no passi el mateix que va passar a Califòrnia, la veritat! :S I esperem que aquí tampoc passi el mateix, si canvia el govern...!

Publica un comentari a l'entrada