dissabte, 11 de juny de 2011

Polèmiques declaracions de Tracy Morgan


L'actor i humorista de la popular sèrie americana '30 Rock', Tracy Morgan, va fer unes declaracions que van sorprendre el món, fa uns dies. Va utilitzar l'escenari d'un dels seus shows per fer comentaris i acudits homòfobs, aparentment sense importar-li massa les conseqüències.

Els assistents al show expliquen que Morgan va dir: "homosexual és una cosa que els nens aprenen als mitjans de comunicació". Després va parlar sobre què passaria si el seu fill li digués que és homosexual: "el millor és que em parli com un home i no amb veu gai, o trauré un ganivet i li clavaré fins a matar-lo". Els comentaris homòfobs no van acabar aquí, i a Tracy Morgan no semblava importar-li el que pogués passar després d'aquestes declaracions: "no m'importa si molesto a alguns homosexuals, perquè si poden tolerar un penis al cul, poden tolerar un acudit". 

La resposta a nivell mundial va ser immediata. El nom de Tracy Morgan es va convertir en trending topic al Twitter a nivell mundial durant dos dies (dijous i divendres passat). Milers de comentaris demanàven explicacions a l'actor. La direcció de l'auditori on es va fer el show va demanar perdó per la conducta de l'actor.  Fins i tot GLAAD (The Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) exigia les disculpes de Tracy Morgan, dient-li que la violència homofoba no és una qüestió per fer broma. Human Rights Campaign va dir que disculpar-se no era suficient i que ara Tracy Morgan tenia la responsabilitat d'arreglar tots els danys que ha ocasionat". 

Finalment, Tracy Morgan va disculpar-se ahir dient que va anar massa lluny amb els seus comentaris i que no feien gràcia sota cap context.

És lamentable veure que actors que sovint són referència per a moltes persones fan declaracions d'aquest tipus. Afortunadament, però, és positiu veure com el món es va posar en contra a aquestes declaracions fins que, pressionat, Tracy Morgan va haver de demanar disculpes. Esperem que el fet que sigui un dels protagonistes de la sèrie 30 Rock, premiada als premis GLAAD, li faci tenir més respecte per les persones homosexuals.


3 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Simbòlicament no sé si us sembla suficient, però que un tio demani disculpes obligat... en un tema així és el que dic, simbòlic. Si realment pensés que va fer mal fet, aquell dia no hauria estat capaç de recitar el monòleg que s'havia après. Ell mateix s'hauria adonat que una cosa és fer broma i una altra passar-se tant. O anava fart de coca o a mi, almenys, no em sembla suficient que es disculpi sota pressió.

Anònim ha dit...

A mi realment no em sembla suficient. No té cap mena de justificació que una persona faci això i després, quan ja és massa tard, intenti "arreglar-ho" per força. No sé, com tu dius, o es trobava sota l'efecte d'alguna substància o no s'explica que una persona faci aquest tipus de declaracions sense pèls a la llengua.

Laura ha dit...

Em va semblar vergonyós i les disculpes són més aviat simbòliques, igual que allò que participarà fent un PSA...
Encara ara em sorprèn veure que hi ha gent que continua pensant així.

Publica un comentari a l'entrada