dimarts, 5 de juliol de 2011

Estàs orgullós de formar part del col·lectiu LGBT?

Fa uns dies, i en motiu del dia de l'Orgull LGBT, el web Ambiente G va realitzar una enquesta per saber si els seus lectors estaven orgullosos de formar part del col·lectiu. Ahir van publicar els resultats de l'enquesta i són força esperançadors: la majoria de les persones estan orgulloses de ser homosexuals, i si tornessin a néixer voldrien tornar a ser-ho. 

L'enquesta, segons explica Ambiente G, va ser resposta per un total de 1814 participants. Un 56% d'ells va afirmar estar content amb la seva orientació sexual. El 26% contestava que no li importava, que no tenia preferències. Mentre que el 18% expressava disconformitat amb la seva sexualitat, dient que si tornessin a néixer voldrien ser heterosexuals ja que formar part del col·lectiu LGBT comporta patir massa.


Des de l'It's not a phase voldríem llançar la mateixa pregunta: esteu orgullosos de formar part del col·lectiu LGBT? Volem conèixer les vostres opinions! 

Nosaltres estem contentes de ser qui som, hem nascut així i si poguéssim no voldríem canviar-ho. Sabem que formar part del col·lectiu LGBT comporta patir discriminacions, però a nosaltres ens agrada pensar que és com un regal. Ens agrada formar part d'aquest col·lectiu per col·laborar en fer-lo visible i, mica en mica, anar veient com aconseguim més drets i respecte per part de la societat. És innegable que hem passat èpoques difícils, quan ho amagàvem a familiars i amics. Però avui en dia podem dir que ens sentim orgulloses de ser lesbianes!

Evidentment, però, les opinions al respecte poden ser molt diversificades. És per això que ens agradaria saber què en penseu vosaltres!


Font:

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Primer de tot; Felicitats pel blog!! Ja fa uns dies que us llegeixo i em sembla que tracteu temes molt interessants, seguiu així!!

Sobre el tema que tracteu he de dir que a mi m'agradaria tornar a nèixer lesbiana, però a ser possible en una societat on això fos un fet normal. Ser lesbiana no és cap problema en sí, ho és per l'entorn. Tot i que aquí estem molt bé respecte d'altres llocs, encara hi ha situacions de discriminació, moltes vegades molt subtil, però que hi és.

Fins ara!!!!

Desvariada

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per seguir-nos i per comentar! :D

Estem d'acord amb tu! En si ser lesbiana no seria cap problema. És la societat (actual, però sobretot la societat que hi ha hagut fins ara) la que ha fet que ser homosexual sembli quelcom negatiu i per avergonyir-se'n. Si des de sempre s'hagués vist com a un fet natural, cap homosexual es sentiria "malament" per ser-ho, ja que no seria discriminat. Ens ha agradat molt la teva aportació! ;)

Melissa. ha dit...

Com ja has vist al blog, obviament tornaria a nèixer Lesbiana y molt orgullosa! Doncs si vaig fer la selectivitat i bé, no va anar com jo m'esperaba pero como no ho necessito per la meva "carrera" (que no ho és, es una cosa estranya) dons contenta de almenys haver-hi aprovat!

Petons! I continua així! *-*

laura ha dit...

Doncs pel que fa la pregunta q plantegeu, suposo que si tornés a néixer em seria igual ser lesbiana o no ser-ho. Només és una part de mi, i si bé és cert que és un dels motius pels quals soc com soc, no crec que sigui el meu tret més interessant. Això no significa que me n'avergonyeixi ni que no em senti orgullosa, ni molt menys. No m'importaria ser hetero, bisexual, pansexual, asexual o homosexual si tornés a néixer (segur que m'he deixat altres orientacions) sempre i quan tingués el cap al meu lloc, la ment oberta i no formés mai part del col·lectiu de la societat que se sent per damunt dels demés només per pertanyer a una majoria.

suburban dyke ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
suburban dyke ha dit...

Why would not I be proud? I love my wife (civil unionee? Domestic partner? Spouse?) I love our kids, I love my life. In the words of Edith Piaf, "Non, je ne regrette rien."

Publica un comentari a l'entrada