dissabte, 2 de juliol de 2011

Marató de cinema LGBT a la Sexta3

La Sexta3 celebra demà l'Orgull LGBT amb una sessió de pel·lícules amb referències homosexuals. D'aquesta manera volen retre un homenatge al col·lectiu incorporant, també, en el seu logotip la bandera de l'arc de Sant Martí. A més, aprofitant aquesta celebració, laSexta ha transformat el seu web incorporant-hi dues franges amb la bandera gai. Creiem que és molt positiu que un canal que arriba a tantes persones aposti, una vegada més, per recolzar la comunitat gai. Tot i així, trobem a faltar alguna pel·lícula de caire lèsbic, ja que els llargmetratges que presenten parlen sobretot de l'homosexualitat masculina i de la transsexualitat. A continuació us presentem les pel·lícules per si us animeu a veure-les!Rebelde sin causa - 15:30h
Jim Stark (James Dean), Judy (Natalie Wood) i Plató (Sal Mineo) es coneixen en una comissaria després de ser arrestats. A partir d'aquest moment comença una forta amistat entre els tres joves. La història narra els problemes de la joventut dels anys 50. L'homosexualitat no hi surt explícitament. En el film veiem com Plató sent una admiració molt forta per Jim, però els tabús de l'època van obligar a amagar-ho sota el nom de l'amistat. 

Rebelde sin causa

La gata sobre el tejado del Zinc - 17:45h
Després de la mort del patriarca de la família s'inicia un enfrontament entre els hereus. Un dels fills, Brick, no es veu capaç de controlar la situació. Amb l'ajuda de la seva dona intentarà superar els problemes als que s'enfronta. L'altre fill, que és més oportunista, intentarà aprofitar-se de la situació per obtenir-ne benefici. La pel·lícula està protagonitzada per Paul Newman i Elizabeth Taylor, dos dels icones gais més importants de la història. 

Mi hermosa lavandería - 19:55h
Un jove anglès d'origen paquistaní dirigeix la bugaderia del seu tiet. Per fer-ho compta amb l'ajuda d'un antic company de classe. Així reiniciaran la seva amistat que acabarà convertint-se en una relació amorosa. La notícia no és ben rebuda pels familiars dels dos nois. 

Mi hermosa lavandería

Las aventuras de Priscilla, reina del desierto - 22:00h 
Tres artistes de cabaret comencen una llarga aventura per arribar a l'hotel Alice Springs, enmig del desert roig d'Austràlia, a on han d'actuar. Dos d'elles, Mitzi i Felicia, són drags i Bernadette és transsexual. Això els hi complicarà el seu viatge.

Las aventuras de Priscilla, reina del desierto

Muerte en Venecia - 00:05h
Gustav von Aschenbach és un important compositor que està travessant una crisi. Fruit d'això viatja fins a Venècia on coneix Tadzio, un jove polonès. Gustav queda meravellat per la bellesa d'aquest jove i decideix no marxar de la ciutat. Aquell, però, és un temps en que la còlera està arrasant amb la vida de gran part de la població.

2 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Deixa'm ser punyetero aquest cop... :P

A veure, es considera de temàtica LGBT una pel·lícula on hi surten icones gais? Qui decideix que són icones gais? I no passa sovint que aquestes icones gais són heteros 100%?

Això de Rebel sense causa... fins a quin punt en podem estar segurs? Vull dir, s'insinua, com també diu que hi ha insinuacions a Lawrence d'Aràbia, però sempre es podrà dir que són amics i prou. No?

De les altres pel·lícules no en puc dir res, tot i que vaig llegir La Mort a Venècia i és una mena de Lolita però amb un nen, per tant s'accepta però també entra en el terreny de la pedofília.

Anònim ha dit...

No sé si es podria considerar una pel·lícula de temàtica LGBT si només hi surten icones gais. Dubtem, també, sobre aquest fet! Però clar, laSexta anunciava aquest cicle de pel·lícules com si totes fossin LGBT. Pel que fa a qui decideix qui són icones gais, suposem que és la pròpia societat qui decideix qui són icones gais i qui no. Aquelles personalitats que per algun motiu són referents pel col·lectiu LGBT es converteixen (o, segurament, les convertim) en icones gais. I, efectivament, es pot tractar de persones heterosexuals o homosexuals ja que qualsevol persona pot recolzar aquest col·lectiu!

Pel que fa a Rebel sense causa, doncs sí, sempre quedarà el dubte de si és amor o amistat! Suposo que el fet que hi hagués aquesta trama suposadament homosexual i el fet que James Dean també fos considerat icona gai, va fer que incloguessin la pel·lícula en aquesta marató LGBT!

Publica un comentari a l'entrada