diumenge, 24 de juliol de 2011

Nova etapa per a Nova York


Des d'avui les parelles homosexuals poden casar-se a l'estat de Nova York. La llei que permet el matrimoni gai a Nova York va estar aprovada a finals del juny passat, però no entrava en vigor fins el dia d'avui. 

Moltes són les parelles que avui es casaran a Nova York. De fet, l'alcaldia de la ciutat anunciava que avui es batria un rècord, amb 823 bodes previstes. Fins ara el número màxim de casaments que s'havien produït a la ciutat en un sol dia era pel dia de sant Valentí de l'any 2003 (amb 621 casaments). A partir d'avui, la tercera posició serà pel dia 8 d'agost del 2008 (08/08/2008) en el que es van casar 610 parelles. 

Una parella celebrant  l'aprovació de la llei a Nova York
L'aprovació de la llei ha provocat que moltes parelles escollissin el dia d'avui per casar-se, arribant a crear esdeveniments al Facebook convidant a tothom al casament. Però no totes les que van presentar la petició per casar-se avui podran fer-ho: a causa de la immensa demanda es va haver de limitar el nombre de persones que podien casar-se (del nombre total de persones que desitjaven casar-se avui, 1728 eren homosexuals; d'aquestes, tal i com comentàvem, només 823 s'han pogut casar). Les parelles que es casen avui han estat escollides a través d'un sorteig.

El primer casament que s'ha portat a terme a l'estat de Nova York s'ha oficiat, concretament, a les cascades del Niàgra. Les afortunades han estat dues dones, Kitty Lambert (54 anys) i Cheryle Rudd (53), que s'han dit el 'sí, vull' tot just passada la mitja nit. Les dues dones han hagut d'esperar 12 anys per casar-se.

Kitty Lambert i Cheryle Rudd
Nova York preveu un augment del turisme considerable gràcies a l'aprovació de la llei del matrimoni gai. Moltes són les parelles arreu del món que escolliran la big apple com a escenari pel seu casament. 


Font
Público
Univision Noticias
RTVE

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada