divendres, 9 de setembre de 2011

'Circumstance', amor prohibit a l'Iran


Circumstance és un film que encara s'ha d'estrenar, però que ja està tenint un gran èxit a festivals cinematogràfics d'arreu del món. El primer festival on es va projectar va ser al de Sundance on va rebre el guardó de l'audiència.

El film, dirigit per Maryam Keshavarz, parla de l'amor de dues noies a l'Iran, un país on l'homosexualitat està penalitzada amb la mort. De fet, Keshavarz va haver de tallar qualsevol contacte amb la seva família a l'Iran  durant el rodatge per protegir-los del govern del seu país.

Pel que se sap de l'argument de la pel·lícula, les dues noies protagonistes s'han d'enfrontar amb la societat d'un país que no les accepta i que les menysprea, no només per ser lesbianes, sinó també pel fet de ser dones. Apareixen altres conflictes com el fet d'haver d'anar tapades pel carrer. 


La directora del film diu que la pel·lícula té molt a veure amb la dualitat, amb no poder ser la persona que realment ets. L'escenari on passa l'acció i on va ser rodada la pel·lícula és la ciutat de Teheran, la capital d'Iran, avui en dia. I és que el llargmetratge no pot ser més actual: fa només quatre dies es van executar tres gais a l'Iran. El president iraní, Mahmud Ahmedineyad, sempre ha declarat que en el seu país no existeixen les persones homosexuals.

Caldrà, doncs, estar molt pendent a l'estrena pública d'aquesta pel·lícula. A continuació, es deixem amb el seu tràiler. L'eslògan del film no pot ser més encertat: la llibertat és un dret humà.


Font
Women and Hollywood
Out Magazie. Edició impresa, agost 2011

2 comentaris:

Lorena ha dit...

Em sembla que pot estar molt i molt bé pel que es veu en el trailer i el que expliqueu! No se sap la data exacta de l'estrena i s'hi arribarà a les nostres terres??? :)

Anònim ha dit...

Doncs malauradament encara no se sap res! I encara menys si arribarà aquí... Esperem que sí! Si ens n'enterem d'alguna cosa més ja ho publicarem ;) Tens tota la raó quan dius que sembla que pot estar molt bé. Sembla diferent i tracta diversos temes que poden ser interessants i que són molt actuals.

Publica un comentari a l'entrada