divendres, 30 de setembre de 2011

Una setmana moguda: notícies LGBTAquesta setmana ha estat bastant moguda pel col·lectiu LGBT. Sense anar més lluny, avui 30 de setembre es compleixen 6 anys des que el Partit Popular va presentar un recurs al Tribunal Constitucional demanant l'anul·lació de la llei que permet a les persones homosexuals casar-se. I nosaltres ens preguntem: sis anys i encara no han obert els ulls? Sis anys i encara no se n'han adonat que en comptes de promoure la igualtat promouen la discriminació? Diverses associacions LGBT han volgut fer actes per demanar al PP que retiri el recurs.

Afortunadament no tot són males notícies. El Parlament Europeu va demanar ahir que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) no considerés a les persones transsexuals com a malaltes mentals. El missatge que van voler transmetre des del parlament va ser simple però molt important: aquesta decisió que hem pres llança un missatge molt clar a l'OMS: la patologització de la identitat de gènere s'ha d'acabar.

Finalment, a Espanya, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha presentat els resultats molt esperançadors d'una vacuna contra el VIH. Pel que es veu aquesta vacuna està resultant notablement més eficaç que altres vacunes investigades en qualsevol altre punt el planeta. Es tracta, a més, d'una vacuna que no té efectes secundaris greus. Caldrà veure, doncs, com evoluciona aquesta vacuna i quan es podria arribar a comercialitzar. 

3 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Anem a pams: em fa por, el PP. Ja han dit que aboliran la llei de l'avortament. I segur que intentaran també treure la del matrimoni homosexual. Si no poden fer-ho, que espero que no puguin, serà per pressió social, perquè seria tremendament impopular, però ho intentaran.

El tema de l'OMS em fa preguntar-me una cosa: l'Organització Mundial de la Salut considera, ara per ara, que és una malaltia mental? O_O

I sobre el VIH... hi ha hagut tantes notícies esperançadores, amb això i l'Alzheimer, que m'estimo més no alegrar-me'n encara.

Anònim ha dit...

Realment espero que el PP mai ho aconsegueixi. L'altre dia es veu que Rajoy va respondre un tuit a un home que li deia que ell es volia casar amb un altre home, i que no hi havia dret que per culpa seva i del seu partit potser no ho podria fer. La resposta de Rajoy era que escoltarien a la gent i a les seves opinions. Ara, crec que només escoltaran aquelles opinions que vulguin escoltar... i no les de milers de persones que sí que estan a favor del matrimoni homosexual.

Pel que fa a lo de la OMS. Doncs sí, molt trist, però ara per ara consideren la transsexualitat com a una malaltia mental. I, de fet, l'homosexualitat no és considerada cap malaltia només des de l'any 1990... :(

Pel que fa al VIH, tan de bo aquesta vegada sí que la vacuna sigui més efectiva. Tot i això, i com tu dius, val més no "cantar victòria" fins que no es demostri 100% que la vacuna serà útil. És, tot i així, esperançador i molt positiu llegir que s'estan portant a terme tants avenços.

Moroboshi ha dit...

Perdó, havia llegit "homosexuals" per "transsexuals"! :P

Publica un comentari a l'entrada