dimecres, 12 d’octubre de 2011

"Coming Out" a MTV


En motiu del National Coming Out Day del que us parlavem ahir, l'MTV va emetre un programa anomenat Coming Out en el que dos joves feien un important pas a la seva vida: fer pública la seva homosexualitat.

Per una banda coneixem a Nevin, un jove afro-americà jugador de rugby. Decideix explicar als seus companys d'equip que és gai, volent afrontar-se així a un món on ser homosexual no és gens fàcil. En el vídeo de promoció es veu just el moment en que Nevin reuneix a l'equip per explicar-los-hi una part molt important de la seva vida. Al principi els seus companys semblen estar desconcertats, però de seguida li mostren el seu suport incondicional. 

Per altra banda coneixem a la Rachael, una noia que vol dir-li al seu pare que és lesbiana. El seu major temor és que el seu pare no ho accepti i l'allunyi dels seus germans
Dues històries molt diferents que mostren una realitat idèntica: el temor de revelar a algú la teva orientació sexual. En el documental descobrim que tant Nevin com Rachael ja han sortit de l'armari amb les persones més properes a ells (en el cas d'ell, els seus pares; en el cas d'ella, la seva mare).

El programa, que dura una hora, es va estrenar ahir als Estats Units i en principi està pensat perquè tingui continuitat. 

En el següent vídeo veiem com Nevin explica als seus companys d'equip que és homosexual:
 

4 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Jo no l'he vist, però tinc una pregunta: creieu que se n'ha de fer un reality show? Beneficia o ho converteix en espectacle gratuïtament?

Anònim ha dit...

Jo només he pogut veure la promo, de moment és el que crec que podem veure els que no vivim als Estats Units! Doncs bé, la qüestió que planteges...crec que pot ser un bon dilema. Per una banda, pot semblar un programa "morbós" això de mostrar com gent surt de l'armari i la conseqüent reacció d'aquells qui els envolten. Per altra banda, sembla un programa força seriós (i mira que l'MTV de vegades ens té acostumats a cada programa...), a l'estil "documental", pel que expliquen. I mirat per aquesta banda, doncs pot ser interessant que hi hagi programes d'aquest tipus tant per les persones LGBT, que s'hi poden sentir identificades, com per les que no ho són, que poden familiaritzar-se amb un món que potser els hi és llunyà, o potser no perquè al seu entorn més proper hi ha persones LGBT. A veure si trobo alguna manera de poder veure el documental sencer i penjar l'enllaç aquí!

el Arcoíris Libre ha dit...

Realment, em fa una mica de por el fet que faci aquest programa l'MTV. Bàsicament perquè és probable que s'interessi més per la morbositat i, tal i com diu Moroboshi, per "l'espectacle gratuït", donada la tradició de programes i realitys que s'emeten en aquest canal. Però no vull jutjar sense haver-l'ho vist, per això esperaré a que posis el documental sencer per veure'l i dir què tal.

Una abraçada.

Anònim ha dit...

Hola Arcoiris Libre! Gràcies pel teu comentari ;)

Doncs sí, caldrà veure'l! Nosaltres de moment no l'hem trobat enlloc, tal i com deiem, només la promo. És cert que els programes de l'MTV giren més entorn del morbo que no pas de res més, però a jutjar per la promo no sembla aquest tipus de programa... :S Esperem no equivocar-nos i que aquesta vegada hagin volgut fer el programa pensant més enllà de la morbositat! :S Si el trobem de seguida posarem l'enllaç a veure què! ;)

Salutacions! ^^

Publica un comentari a l'entrada