dimecres, 19 d’octubre de 2011

Discriminació per ser massa femenina?


L'altre dia vam rebre el número de novembre de la revista lèsbica Diva (en el que, per cert, surt la Ruta Gedmintas (la Frankie de Lip Service) a la protada). Ens va sorprendre especialment un article anomenat Girlie-girls allowed? ("permès a noies femenines?") on s'explicaven diversos casos de discriminació dins el propi col·lectiu LGBT. 

Se suposa que tots els que formem part del col·lectiu hauriem de lluitar per eliminar els estereotips, per aconseguir els mateixos drets que la resta de ciutadans, però pel que sembla no sempre és així. La revista Diva ha fet un estudi que verifica que un quart de les noies lesbianes femenines han patit discriminació pel fet de ser femenines. Sobretot els casos tenen lloc quan una noia lesbiana intenta accedir a un esdeveniment o discoteca LGBT. Sovint es prohibeix l'entrada a discoteques o locals LGBT a noies "que semblen heterosexuals", i/o se'ls hi fa preguntes per descobrir si realment són lesbianes. Sorprèn el cas d'una noia que va haver de fer-li un petó a la seva nòvia perquè no es creien que fos lesbiana o el d'una que li fan fer un interrogatori per saber si era o no lesbiana. Moltes d'elles acaben desistint i marxen sense entrar a un local en el que haurien d'estar més benvingudes que enlloc. Afortunadament la majoria de noies femenines no es troben amb aquesta mena de casos, explica l'estudi.

Estem a l'era de The L Word, de Lip Service, de moltes sèries que han trencat els estereotips. Les noies lesbianes ja no estan caracteritzades com a masculines per regla general, en els mitjans de comunicació. Tal i com passa amb les persones heterosexuals hi ha persones de tot tipus.

Screencap de The L Word
Screencap de Lip Service
Screencap de Pretty Little Liars

A l'It's not a phase ens agradaria saber si alguna de vosaltres (o algun de vosaltres!) s'ha trobat mai amb un cas semblant. Nosaltres, afortunadament, no ens hi hem trobat mai. Sí que moltes vegades una persona (heterosexual) s'ha sorprès al saber que erem homosexuals, però mai hem patit cap discriminació per part de ningú del nostre mateix col·lectiu, al contrari.

7 comentaris:

Melissa. ha dit...

Per sort mai he sofrit una discriminació, la sorpresa per part de heterosexuals gaire bé tots el dies, pero sembla tan fort que ens puguin discriminar per no portar camisa de llenyador, deportives o maquillarnos i portar el cabell llarg. En fi, poc a poc es suposa que els estereotips s'aniran eliminant y anirem evolucionant no?

Cada día m'agrada més aquest blog (:

Anònim ha dit...

Me n'alegro molt que continuis seguint el bloc, Melissa! :D

A veure si és veritat, i mica en mica els estereotips desapareixen...! I més els prejudicis dins el propi col·lectiu, que encara és més incomprensible :S Això de la sorpresa per part dels heterosexuals, a mi personalment em fa certa ràbia, perquè prou difícil que es pot fer en certes situacions dir que ets homosexual, que encara t'ho han de qüestionar... es fa molt estrany!

Anònim ha dit...

Discriminació no. Sorpresa molta. Però existeix la sorpresa dins el món homosexual.
A mi mateixa (que tinc pluma, no molta però la tinc) m'ha sorprès a vegades saber que una noia era lesbiana, encara que considero que la meva calibració del "radar" és força exacta. Suposo que el "radar" també es guia una mica pels estereotips.

Anònim ha dit...

Sí, és cert que hi ha sorpresa molts cops! I que moltes vegades, amb el famós "radar", pots intuir si una persona ho és o no. És molt sorprenent! Ara, una cosa és sorpresa i una altra molt diferent és discriminació, i a sobre dins el propi col·lectiu :S És innaceptable!

Moltes gràcies pel teu comentari! ;)

Moroboshi ha dit...

Mira que el tenia per un col·lectiu especialment obert, tu... Precisament l'altre dia vaig anar a Arena i el meu grup d'amics (que anàvem amb dues noies) era clarament hetero (o almenys no teníem gens d'aspecte de gais), pero ningú no ens va mirar malament, tot el contrari. Alguns nois feien alguna cosa més que posar-te la mà a l'espatlla per passar pel mig, he he...

En fi, que em sorprèn, no m'ho esperava això. És més, dins la meva ignorància sovint he pensat que en una parella de noies on una és més femenina que l'altra, la més femenina té més possibilitats de ser bisexual, però tot i així... que no és la B de "LGBT"? En tot cas, la "guetització" no fa cap favor a ningú.

Anònim ha dit...

Sí, se sol pensar que és un col·lectiu molt obert però suposo que com a "pertot arreu" (i malauradament) sempre hi ha discriminacions d'algun tipus. Sovint he sentit a dir, per exemple, que hi ha un sector d'homosexuals que no veuen bé la bisexualitat, per exemple, o que gais i lesbianes no es porten massa bé entre ells.. Al cap i a la fi tot això ja són discriminacions, i dins el mateix col·lectiu! Tot i que jo que sóc homosexual no veig "malament" ni als gais ni als bisexuals, no hi veig motiu per no estar del mateix "bàndol", no sé si m'explico. El que em sorprèn encara més que les discriminacions entre gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, és la discriminació dins de cada "sub-col·lectiu" (vull dir, que lesbianes discriminin a lesbianes, gais discriminin a gais, etc.), això sí que encara ho trobo més incomprensible :S

I pel que fa a això d'una parella de noies on una és més femenina que l'altra, que dius que de vegades has pensat que la més femenina té més possibilitats de ser bisexual, m'ha fet refelxionar! I si les dues noies són femenines? Perquè aquest seria el meu cas i totes dues som homosexuals! ;)

Moroboshi ha dit...

He dit "més possibilitats"! :P

Publica un comentari a l'entrada