divendres, 21 d’octubre de 2011

Duran i Lleida i les teràpies "curatives" de l'homosexualitatEl candidat de Convergència i Unió a les eleccions espanyoles, Josep Antoni Duran i Lleida, va fer unes declaracions per Vanity Fair fa uns dies en on deia: "si hi ha un homosexual o un heterosexual que va lliurement a un psicòleg solicintant-li ajuda perquè creu que necessita un canvi de sexualitat, té tot el dret". Unes declaracions que la comunitat LGBT, com és normal, ha rebut com a homòfobes. 

Duran i Lleida ja fa temps que ha expressat la seva opinió a favor de les teràpies "reparadores" de l'homosexualitat. En el web Dos Manzanas llegim que l'any 2010, l'aleshores consellera de salut catalana -la socialista Marina Geli- va anunciar una investigació contra una clínica que suposadament curava l'homosexualitat. Duran i Lleida va sortir en defensa de la clínica: "estic en contra de represaliar l'assistència mèdica a les persones que intenten modificar la seva homosexualitat o controlar-la". 
Fa només unes hores Duran i Lleida ha deixat un missatge al Twitter dient: "digui el que digui Vanity Fair mai he dit ni diré que l'homosexualitat és una malaltia. Senzillament, perquè rotundament no ho és!"

Es fa difícil creure que Vanity Fair hagi pogut tergiverssar les paraules de Duran i Lleida quan tots coneixem el seu "historial" de declaracions a favor de les teràpies per curar l'homosexualitat.


Font
Ara
El País
La Vanguardia
Dos Manzanas
Ambiente G 

4 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Exacte, és difícil. Però és coherent amb el seu partit, de fet. Pensa que CiU és de dretes, i Unió és la part més catòlica i conservadora de la coalició. Hauria d'aprendre de la monja, aquest senyor...

Anònim ha dit...

No és mala idea això que que Duran i Lleida aprengués de Teresa Forcades! Sí, és evident que sent de CiU tampoc en podem esperar un pensament massa liberal, però arribar a fer unes declaracions d'aquest calibre té tela :S Suposo que ara, tant a Catalunya com a Espanya, es tardarà temps a aconseguir una política d'esquerres... :(

Marta ha dit...

Millor que no digui el que crec que hauria de curar-se aquest senyor, per no ser massa políticament incorrecta.
Ja havia sentit la notícia, però m'ha fet riure molt saber que també va incloure els heteros en la presumpta voluntat de canviar de sexualitat...

Anònim ha dit...

Doncs sí, és força curiós això que afegeixi els heteros. És com una manera de "curar-se amb salut" per si algú el critica per homòfob. Així sempre pot argumentar que també hi ha gent heterosexual que pot voler canviar d'orientació sexual. A mi em sembla que ni d'una manera ni de l'altra, aquest home no té excusa!

Publica un comentari a l'entrada