dimarts, 11 d’octubre de 2011

National Coming Out Day


 Avui dia 11 d'octubre se celebra el National Coming Out Day (el que en català podria dir-se el dia nacional de la sortida de l'armari, més o menys). Tot i que el nom indiqui que es tracti d'un esdeveniment a nivell nacional, la realitat és que s'ha estès arreu del món -sobretot a Alemanya, Austràlia, Canadà, Croàcia, Estats Units, Holanda, Nova Zelanda, Polònia, Regne Unit i Suïssa.

No és que sigui un dia en el que les persones homosexuals han de sortir de l'armari en massa. Més aviat és una jornada en la que es debat i es pren consciència sobre el fet de que les persones LGBT facin pública la seva sexualitat. És un dia en el que, a més, es pretén promoure la igualtat sigui quina sigui l'orientació sexual de les persones. A més, tot i que no és pròpiament l'objectiu d'aquest dia, és una jornada en que moltes persones decideixen sortir de l'armari.

D'on va sorgir la idea de fer un "national coming out day"? Doncs va ser l'any 1988 quan Robert Eichberg (un psicòleg nord-americà) i Joan O'Leary (un activista gai, també nordamericà) van considerar que en aquest dia els governs i la societat havien de prendre consciència de la situació del col·lectiu LGBT i n'havien de promoure els seus drets. Es va escollir aquest dia en honor a una marxa a favor dels drets LGBT que s'havia celebrat l'11 d'octubre de l'any anterior (1987).

Aquest dia és celebrat no només per la comunitat LGBT sinó que també per totes aquelles persones que tot i ser heterosexuals lluiten per aconseguir la igualtat de drets entre hetero i homosexuals (el que popularment es coneix com a allies (aliats)).

Durant pràcticament tot el dia d'avui el National Coming Out Day o Happy National Coming Out Day han estat trending topic a nivell mundial, al Twitter. 

Tot i que a Catalunya aquesta celebració no es té massa en compte, us volem desitjar un feliç dia a tothom! ;) 


Voldriem preguntar-vos, tot i que ja ho hem fet en alguna altra ocasió: 
com va ser la vostra sortida de l'armari?  
Esperem les vostres respostes!Font
Human Rights Campaign
Wikipedia
Gaylife

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada