dimarts, 25 d’octubre de 2011

"Without men" censurada a Espanya


Recordeu "Without men"? És una pel·lícula que es va estrenar als Estats Units ara ja fa uns mesos i que havia d'arribar a Europa als voltants de l'octubre. Això ha coincidit amb la celebració del Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona (FICGLB). "Without men" havia de ser una de les pel·lícules projectades durant el festival, que s'està celebrant aquests dies. 

El director del FICGLB, Xavier Daniel, ha decidit retirar aquesta pel·lícula de la programació per censura a les escenes lèsbiques. Ha informat, també, que el distribuidor de la pel·lícula a Espanya li ha comunicat que quan el film s'estreni als cinemes també serà aquesta segona "versió" i no l'americana original. Xavier Daniel, molt enfadat amb la notícia, explica que la pel·lícula no s'entendrà sense aquestes escenes, ja que ajuden a la comprensió de la totalitat del llargmetratge i ho troba increïble a l'any 2011.

Segons els distribuidors aquesta nova "versió" arribarà a un públic més ampli. Expliquen, també, que van ser ells mateixos qui van retirar la pel·lícula del Festival ja que no és una pel·lícula lèsbica. 

Nosaltres, que som estudiants de publicitat, ens preguntem: voleu dir que l'homosexualitat no ven? Voleu dir que aquestes escenes no van ser fetes expressament per aconseguir més públic en general i no pas per atreure al públic homosexual concretament? Quin és, doncs, el motiu de censurar-les? Evidentment, com a persones que formem part del col·lectiu, no entenem aquesta decisió. Però tampoc es pot entendre a nivell comercial ni publicitari. Ja ho diu Xavier Daniel: increïble en ple 2011. 


Font

4 comentaris:

el Arcoíris Libre ha dit...

La veritat és que no sé què pensar al respecte. Em sembla molt fort que al 2011 es censuri una escena només perquè hi hagi un petó lèsbic. Però també em pregunto, no sé si sóc massa rebuscat, si no s'ha fet això per crear polèmica i cridar l'atenció, per fer que vagi més gent a veure-la per curiositat.

Anònim ha dit...

De fet la pel·lícula ja havia creat polèmica en el moment que va sortir als Estats Units i es va "saber" que hi havia algunes escenes lèsbiques. I ara, de sobte, allò que havien fet servir com a "reclam" per anar a veure la pel·lícula ho eliminen! Caldrà veure quin èxit té a Espanya la pel·lícula! :S A veure si aquesta "jugada" per captar espectadors els hi haurà sortit malament (espero que sí)!

Moroboshi ha dit...

Diuen que no es distribuirà. Caldrà descarregar-la per internet, doncs. I en aquest cas no es podrà considerar il·legal, oi? :P

Ara, si realment l'escena o les escenes lèsbiques eren un reclam, quin sentit té censurar-les? I quin és el problema? No podem pair l'Eva Longoria enrotllant-se amb una altra dona? O és que eren escenes massa explícites i directament porno? No entenc el raonament.

Anònim ha dit...

Ostres, no la distribuiran ara ja? Suposo que així s'estalvien més polèmica i "dielma" de si posar o no posar les escenes.

Jo no l'he vist, però no sé, per l'estil de la pel·lícula no crec que sigui res tan explícit com sembla!

Apa, tothom a descarregar-la! 8-)

Publica un comentari a l'entrada