dimarts, 14 de febrer de 2012

Pel·lícules homosexuals: Bloomington
Nota: 6,5
Any: 2010
País: Estats Units

El seu argument
Una jove i tímida Jackie comença a la universitat a Bloomington lluny de la seva família i del seu passat com a actriu en una famosa sèrie televisiva. Jackie és una noia poc convencional per a ser una ex-estrellla de Hollywood, que vol tenir una vida tranquil·la i sense cridar massa l'atenció. 
Aviat coneix a Catherine, una professora de psicologia a la seva universitat, coneguda entre els seus alumnes per embolicar-se amb estudiants seves. La professora se sent immediatament atreta per Jackie i comencen una relació clandestina. Per una banda, Catherine pot perdre la seva feina si se sap que ha tornat a embolicar-se amb una alumna; per l'altra, Jackie inicialment no vol que es faci pública la seva relació amb una dona. Quan sembla que la seva relació es consolida, Jackie és cridada per protagonitzar una pel·lícula basada en la sèrie a la que havia participat, i que es roda a l'altra punta del país. A partir d'aquí comencen els dubtes sobre si és possible la relació entre les Jackie i Catherine a tants quilòmetres de distància. 

La nostra opinió
El film destaca per la seva originalitat pels rols que fan els personatges: per una banda la Catherine és professora i ajuda a la Jackie en la seva vida acadèmica. Per altra banda són parella, però la relació entre les dues noies de vegades sembla una relació de mare i filla. En l'escena on això es posa més en evidència és l'escena on Catherine banya a Jackie. Sens dubte els personatges de seguida criden l'atenció de l'espectador per la seva intel·ligència i sentit de l'humor. Cal destacar que la pel·lícula no fa especial referència a la dificultat que pot tenir la relació entre dues dones sinó que sembla que faci més èmfasi en el fet que es tracti d'una alumna i una professora. 

Com a aspecte negatiu, la relació entre les dues noies és poc creïble, sobretot al principi. Quan pràcticament ni es coneixen (concretament a la segona escena que parlen), i en el jardí de la universitat, la Catherine fa un petó a la Jackie i la convida a casa. 

La pel·lícula ha guanyat cinc premis des de la seva estrena l'any 2010, entre els que ens agradaria destacar l'"Opening Night Feature", atorgat pel Barcelona Gay & Lesbian Film Festival. 

2 comentaris:

Butterflied ha dit...

La vi ayer precisamente. Y me quedó un sabor agridulce tras verla.

Estoy de acuerdo en que la relación es poco creíble precisamente por lo mismo que cuentas. Para empezar se besan en la segunda vez que se ven, lo que sí hace pensar en la fama de vampira que tiene la profe. Luego, una tía tan guapa, carismática e inteligente, es poco creíble que se fije en alumnas a las que saca tanta edad, pudiendo tener otras personas que estén más a su altura.

No sé, es cierto que puede haber relaciones con esa diferencia de edad que funcionen, yo sin ir más lejos siempre me enamoro de mujeres mayores que yo y con alguna he conectado bastante, pero es una peli rara y floja. Además se echa de menos alguna escena de sexo algo más explícita, con lo "fogosa" que parece ser la profe.

A mí me ha decepcionado un poco, la verdad, llevaba mucho tiempo queriéndola ver y cuando la encuentro, no es para tanto. :(

Anònim ha dit...

A nosotras tambien nos decepcionó un poco, la verdad! Como puedes ver la "nota" que tiene para nosotras esta peli es de un 6,5. Sobretodo por la falta de credibilidad de la historia :(

Publica un comentari a l'entrada