dimecres, 22 de febrer de 2012

Pel·lícules homosexuals: Les hores


Nota: 8
Any: 2002
País: Estats Units


El seu argument
Les hores explica la història de tres dones d'èpoques diferents però que comparteixen preocupacions semblants. La primera d'elles és l'escriptora (real) Virginia Woolf, interpretada per Nicole Kidman, a Londres, als anys 20, que lluita contra la seva pròpia demència mentre escriu la seva primera gran obra: Mrs. Dalloway. La segona és Laura Brown (Julianne Moore) una dona nord-americana dels anys 50 que es llegeix Mrs. Dalloway, una obra que li canvia la vida. És una mestressa de casa que fingeix ser feliç vivint amb el seu marit i el seu fill. La tercera és Clarissa Vaughan (Meryl Streep), en l'actualitat, una dona que en certa manera recorda a la protagonista de Mrs. Dalloway, Clarissa Dalloway. Clarissa Vaughan es desviu per organitzar una festa per un amic seu (interpretat per Ed Harris), escriptor, que té la SIDA.Les tres històries, aparentment de persones totalment diferents, tenen nombrosos punts en comú. i, en els tres casos, hi trobem una trama lèsbica (més o menys desenvolupada). Especialment en el cas de la història de Clarissa Vaughan, que directament viu amb una dona i ho viu com un fet normal. 


La nostra opinió
Si el que voleu és una pel·lícula profunda, que us faci reflexionar i que tingui un toc lèsbic, aquesta és la vostra pel·lícula. "Les hores" (2001) us farà pensar en la vida, en la mort, i en les vostres prioritats vitals, i ho farà de la mà de tres excel·lents actrius: Meryl StreepJulianne Moore i Nicole Kidman. Aquesta última, de fet, va guanyar l'Oscar a la Millor Actriu gràcies al seu paper al film que avui us presentem.

"Les hores" és un film complex però de molta qualitat. La caracterització dels persoantges és impressionant. La pel·lícula es gaudeix, encara més, la segona vegada que es mira ja que et permet percebre molts detalls que potser t'havies perdut la primera vegada. Si voleu conèixer la vida de tres dones que vivien en una mentida no dubteu en mirar "Les hores":

Us deixem amb el tràiler!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada