dimecres, 8 de febrer de 2012

Proposition 8 declarada inconstitucional


Proposition 8 és un referèndum aprovat a Califòrnia que negava la possibilitat de casar-se als homosexuals. Tan sols fa unes hores, però, la Cort d'Apel·lacions de l'estat de Califòrnia ha declarat la Proposition 8 inconstitucional. 
Des de l'It's not a phase celebrem la notícia! Fa molts anys que molts nord-americans lluiten per l'abolició d'aquest referèndum que nega la igualtat de drets pels ciutadans de Calfòrnia. 

El maig/juny de 2008 la Cort Suprema de Califòrnia va declarar que la prohibició de matrimoni a les persones del mateix sexe era inconsitucional. Durant uns mesos (de maig/juny a novembre de 2008) les parelles homosexuals van poder casar-se en aquell estat. En aquest curt període de temps més de 18.000 parelles homosexuals es van casar. Entre elles celebritats com Ellen DeGeneres i Portia De Rossi. Malauradament, i per culpa de la Proposition 8, el novembre de 2008 es va tornar a prohibir la possibilitat que parelles del mateix sexe es caséssin a Califòrnia. 

Esperem que aquest sigui l'adéu definitiu, doncs, a un referèndum que no tracta a tothom per igual i que només incita a l'odi i a la discriminació. 

Font
After Ellen
Ambiente G

2 comentaris:

Eulàlia ha dit...

esperem que si! i que no es repeteixi mai més en lloc del món mundial!

a veure com acabem aquí a catalunya amb aquest govern de merda que tenim.. manipulat des de les "españas profundas"..
joder..

Anònim ha dit...

Sí, em fa més por que una pedregada el que pugui passar. La veritat és que entre el PP i el CiU els drets de les persones homosexuals perillen! :S

Publica un comentari a l'entrada