dimecres, 8 de febrer de 2012

Proposition 8 declarada inconstitucional


Proposition 8 és un referèndum aprovat a Califòrnia que negava la possibilitat de casar-se als homosexuals. Tan sols fa unes hores, però, la Cort d'Apel·lacions de l'estat de Califòrnia ha declarat la Proposition 8 inconstitucional. 
Des de l'It's not a phase celebrem la notícia! Fa molts anys que molts nord-americans lluiten per l'abolició d'aquest referèndum que nega la igualtat de drets pels ciutadans de Calfòrnia. 

El maig/juny de 2008 la Cort Suprema de Califòrnia va declarar que la prohibició de matrimoni a les persones del mateix sexe era inconsitucional. Durant uns mesos (de maig/juny a novembre de 2008) les parelles homosexuals van poder casar-se en aquell estat. En aquest curt període de temps més de 18.000 parelles homosexuals es van casar. Entre elles celebritats com Ellen DeGeneres i Portia De Rossi. Malauradament, i per culpa de la Proposition 8, el novembre de 2008 es va tornar a prohibir la possibilitat que parelles del mateix sexe es caséssin a Califòrnia. 

Esperem que aquest sigui l'adéu definitiu, doncs, a un referèndum que no tracta a tothom per igual i que només incita a l'odi i a la discriminació. 

Font
After Ellen
Ambiente G

2 comentaris:

Eulàlia ha dit...

esperem que si! i que no es repeteixi mai més en lloc del món mundial!

a veure com acabem aquí a catalunya amb aquest govern de merda que tenim.. manipulat des de les "españas profundas"..
joder..

It's not a phase ha dit...

Sí, em fa més por que una pedregada el que pugui passar. La veritat és que entre el PP i el CiU els drets de les persones homosexuals perillen! :S

Publica un comentari a l'entrada