divendres, 30 de març de 2012

Mor Daniel Zamudio


Fa pocs dies es va fer pública una molt trista notícia: ha mort Daniel Zamudio, un noi de 24 anys que va ser atacat per un grup de neonazis pel simple fet de ser homosexual. L'agressió va passar a Xile a principis de març i Zamudio va quedar en estat de coma. La història ha acabat de la manera més tràgica possible, amb la mort del jove. 

Els agressors es van comportar de la manera més salvatge possible, marcant esvàstiques al cos de Daniel Zamudio, arrancant-li part d'una orella i apallissant-lo brutalment. De seguida la notícia va correr a través dels mitjans de comunicació, i personalitats com Ricky Martin van voler donar suport al jove xilè a través del Twitter. El Moviment d'Integració i Alliberament xilè també va voler denunciar als fets, demanant a les autoritats xilenes més duresa envers fets com aquests. 

Després d'investigacions policials es van poder detenir els agressors, tots d'entre 20 i 26 anys, i no era la primera vegada que apallissaven a persones per homofòbia. La fiscalia demana 40 anys de presó pels quatre detinguts. 

És trist llegir notícies com aquesta i des d'aquí volem donar el nostre més sincer suport a la família i amics de Daniel Zamudio, un jove que ha mort brutalment per ser homosexual.  

Font

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada