dimarts, 23 d’octubre de 2012

Pel·lícules homosexuals: Kyss Mig


Nota: 9,5
Any: 2011
País: Suècia
Títol traduït: Fes-me un petó

La nostra opinió
Kyss Mig, traduïda a l'anglès sota el títol de "Kiss me" (Fes-me un petó), és una pel·lícula sueca lèsbica que vam mirar el cap de setmana passat i que destaquem per a quatre motius principals.

En primer lloc, l'argument: la història aconsegueix atrapar a l'espectador fins a l'últim minut. Es tracta d'una història que podria caure molt fàcilment en l'error de repetir un argument força comú a les pel·lícules amb personatges homosexuals femenins: "dona lesbiana s'enamora de dona suposadament heterosexual que s'està a punt de casar". En aquest cas, el film té una trama força més complicada, i alhora realista, que altres pel·lícules amb un argument semblant.

En segon lloc, els personatges: són personatges rodons, és a dir, amb molta profunditat i i un caràcter molt definit. Al llarg de la història es va comprenent el perquè del seu comportament i de les seves actituds.

Ens fa especial il·lusió destacar, en tercer lloc, les referències de la pel·lícula a Catalunya. Tot i que són poques, acaben tenint una importància significativa al final del film. No us en volem avançar més detalls!

I finalment, en quart lloc, cal destacar la fotografia: la il·luminació, els enquadraments i el color ajuden a proporcionar més coherència a la pel·lícula que destaca, també, per la seva qualitat estètica.


El seu argument
Kyss Mig ens explica la història de la Mia, una arquitecta que s'està a punt de casar amb un home, en Tim. El pare de la Mia, en Lasse, és un home divorciat que ha refet la seva vida al costat de l'Elisabeth, la seva promesa. A la festa de casament d'en Lasse i l'Elisabeth la Mia coneix a la filla de l'Elisabeth, la Frida. L'atracció entre les dues noies és immediata, però la Mia entra en un conflicte amb els seus sentiments: ha de seguir amb en Tim, el seu company sentimental des de fa molts anys? O ha de fer cas al que realment sent i marxar amb la Frida, la filla de la seva madrastra?

Si voleu conèixer com acaba la pel·lícula no dubteu en mirar-la. Això sí, de moment només existeix en versió original (suec) o anglès, tot i que podeu veure-la en subtítols amb més idiomes. 

A continuació us deixem amb el tràiler!


2 comentaris:

Butterflied ha dit...

¿Dónde la has visto? El archivo que yo tengo tiene una calidad pésima. Aún así, vi la peli hace un tiempo ya y me gustó mucho, precisamente por lo que dices, porque se acaba conociendo a los personajes y porque a pesar de que al principio puede parecer típica, acaba resultando diferente y especial.

Anònim ha dit...

Aquí la puedes ver online! http://www.hdmgalaxy.com/stuff/1/kyss_mig_2011_with_english_subs_hd_watch_online/2-1-0-1025

Muchas gracias por tu comentario! ^^ A nosotras la película también nos gustó mucho así que al final hasta la compramos! ;) Online claro, porque supongo que sería difícil encontrarla en las tiendas! :S

Conoces alguna otra película LGBT que te haya gustado mucho? Nos gustará escuchar tus recomendaciones!

Saludos!!

Publica un comentari a l'entrada