divendres, 23 de novembre de 2012

Després de les eleccions es debatrà la Llei contra l'Homofòbia

Oriol Junqueras (ERC), Joan Herrera (ICV), Alfons Lòpez-Tena (SI), David Fernàndez (CUP) i Pere Navarro (PSC) es comprometen a aprovar la Llei contra l'Homofòbia el primer any de la nova legislatura. 


La Coordinadora de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Catalunya juntament amb altres associacions LGBT com el Casal Lambda, les Famílies Lesbianes i Gais i el Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) ahir van presentar els suports polítics aconseguits per tal que la Llei contra l'Homofòbia s'aprovi a la següent legislatura. 

Els portaveus d'aquestes organitzacions LGBT han expressat que no tenen la intenció d'anteposar els seus interessos a la situació econòmica del país ni a la voluntat de la gent que vol un estat propi. Per altra banda, han puntualitzat que "creiem que tothom que treballi per un país més lliure i més just veurà amb bons ulls la futura Llei contra l'Homofòbia, perquè no es tracta només dels drets del col·lectiu LGBT, sinó de construir entre tots i totes un país que garanteixi la igualtat d'oportunitats i el respecte a les llibertats individuals". També han aprofitat per agrair als partits polítics que han fet públic el seu suport i compromís amb el col·lectiu LGBT. 

Per part de CiU ha firmat Neus Munté (i no Artur Mas) i ha fet les següents declaracions:  "ens comprometem també a desenvolupar-la [una llei que combati l'homofòbia i per la igualtat de tracte i no discriminació] durant la propera legislatura, elaborant una primera proposta durant l'any 2013". 

Les entitats LGBT propulsores de la llei han comunicat que el Partit Popular i Ciutadans NO s'han volgut adherir al compromís. 

Des de l'It's not a phase ens n'alegrem per aquesta bona notícia i celebrem que l'esquerra catalana assumeixi un compromís tan important per a moltes persones. Catalunya està a punt de fer un gran pas i està vivint un moment històric. I la nova llei contra l'homofòbia encara contribuiria més a la construcció d'un país més lliure i més respectuós per a tothom

Aquí podeu llegir el comunicat sencer. 

Font
Casal Lambda

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada