dimarts, 2 d’abril de 2013

Portades homosexuals a Time: "el matrimoni homosexual ja ha guanyat"

Avui fem un repàs a les portades que la revista Time ha dedicat a l'homosexualitat.

Portades de l'abril de 2013:  "El matrimoni homosexual ja ha guanyat"

La revista nord-americana Time ja té portada pel seu número d'abril. Com alguns de vosaltres potser sabreu el Tribunal Suprem dels Estats Units està debatent aquests dies sobre la possibilitat de legalitzar el matrimoni homosexual en aquest país. Time s'ha volgut avançar publicant dues versions de portada de la seva revista on hi expliquen que "Amèrica ja ha decidit". Passi el que passi al Tribunal, els ciutadans americans ja han donat suport de manera majoritària al matrimoni entre persones del mateix sexe. També ho ha fet, i de manera pública, el seu president, Barack Obama. 

No és la primera portada que Time publica relacionada amb l'homosexualitat -però potser sí que és la més explícita-. Avui volem fer un repàs de les portades LGBT que la revista Time ha publicat.

1969
En aquest número, que va sortir el 31 d'octubre de 1969, la revista parlava sobre com hi havia lleis en contra les persones homosexuals. Això es traduïa en violència contra les persones que formaven part del col·lectiu, fins i tot per part de la pròpia policia. En aquell moment les lleis es preocupaven més de la moralitat de cadascú en particular que no pas d'eradicar la violència i el crim.

1975


El setembre de 1975 Time publicava la seva revista dedicada a Leonard Matlovich, el primer militar nord-americà en sortir de l'armari i voler lluitar pels seus drets. Fins fa quatre dies els Estats Units encara es barallaven amb el "Don't ask, don't tell", que volia prohibir als homosexuals militars revelar la seva orientació sexual. Imagineu-vos com devia ser a l'any 1975...! Sens dubte el que va fer Leonard Matlovich és un acte de valentia.


1979


Quatre anys més tard, Time tornava a dedicar la seva potada a l'homosexualitat. Aquest número parlava sobre New Town, una àrea de Chicago que s'havia convertit en el centre d'oci per les persones homosexuals (homes, sobretot) en aquella època. Era normal veure homes junts passejant pel carrer o assistint a espectacles junts. Un fenomen que mica en mica es va anar estenent a la resta del país.


1997


La nostra estimada i, per molts idolatrada, Ellen DeGeneres va pagar molt car, en el seu moment, sortir de l'armari a través de la revista Time. La van acomiadar després que el públic i la indústria li girés l'esquena i va caure en l'oblit durant anys. El temps ha passat i actualment és una presentadora amb un èxit espectacular als Estats Units, i està feliçment casada amb la no menys simpàtica i atractiva Portia De Rossi. Ellen DeGeneres serà sempre un mite per a la comunitat lèsbica.


2005


Com és sortir de l'armari sent adolescent? Aquesta qüestió i moltes altres relacionades amb l'homosexualitat i els adolescents es resolien al número de la revista Time de l'octubre de 2005.


2013

El número actual de Time, i com ja dèiem al principi, va dedicat a l'homosexualitat. Digui el que digui el Tribunal Suprem americà és innegable que el matrimoni homosexual és un dret que la majoria de nord-americans volen. La revista Time ho ha expressat d'aquesta manera, amb dues portades dedicades al matrimoni entre persones del mateix sexe. Font
Metafilter
Time Magazine

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada