dissabte, 1 de juny de 2013

La vie d'Adèle, gran triomfadora a Canes

Una història d'amor entre dues noies que ha enamorat al jurat de Canes i a crítics d'arreu del món


La vie d'Adèle farà història. La setmana passada es va emportar, al festival de cinema de Canes, el guardó més prestigiós: la Palma d'Or. És la primera pel·lícula lèsbica que aconsegueix arribar tan lluny en els 66 anys del festival. Tot un èxit! Els que han tingut l'oportunitat de veure-la la qualifiquen d'obra mestra.

La pel·lícula, que és francesa, arriba en el moment més oportú: a França s'acaba d'aprovar la llei que permet a les persones del mateix sexe casar-se -tot i les nombroses queixes per part d'alguns sectors-. El director de la pel·lícula, Abdellatif Kechiche, va expressar que preferia oblidar-se de possibles missatges polítics, i que volia centrar-se en la vida de les dues protagonistes. Per la seva banda, el director del festival de Canes, Thierry Fremaux, no va dubtar en dir que "tothom que estigui en contra del matrimoni homosexual o de l'amor entre dues persones del mateix sexe hauria de veure aquesta pel·lícula". 

La vie d'Adèle (també anomenada "El blau és el color més càlid"), que està inspirada en un còmic, explica la història de l'Adèle, una adolescent de 15 anys confosa sobre la seva orientació sexual. Quan coneix a l'Emma (Léa Seydoux), una noia de cabells blaus, se n'enamora apassionadament. La pressió social complicarà la vida de l'Adéle i l'Emma. 

S'ha destacat, també, les escenes de sexe de la pel·lícula (evidentment, criticadíssimes per alguns sectors). Alguns diuen que que "són les escenes de sexe més sinceres i sense caure en el morbo o la complaença masculina que s'han gravat fins al moment". Segons la crítica de cinema Fionnuala Halligan, "no són només les llargues escenes de sexe gràfic, sense truc, que fan que la pel·lícula tingui tant d'èxit, sinó la mirada profunda i tendre d'una història del primer amor". 

De moment encara no hi ha una data d'estrena oficial, pel que haurem d'esperar una mica fins que es faci pública.
Una de les dues actrius protagonistes, Léa Seydoux, ja va protagonitzar l'any passat Les Adieux à la reine (Adéu a la reina), una història que narra la vida de Maria Antonieta i una de les seves lectores. És una pel·lícula en la que, d'una manera molt més subtil, també es parla de l'homosexualitat femenina. 


Font

1 comentaris:

Carmeta ha dit...

El director hagués pogut fer una pel·lícula sobre la vida de les lesbianes al seu país, Tunísia, que estan molt perseguides...

Publica un comentari a l'entrada