dimarts, 30 de juliol de 2013

Francesc I, pro-homosexuals: veritat o mentida?

Ahir la notícia corria com la pólvora: el papa Francesc I va dir que "si una persona és gai i busca al Senyor, qui sóc jo per a jutjar-lo?". Fins aquí tot sembla molt bonic. Però la veritat és que és inevitable qüestionar-se si realment ho deia de veritat.


Les declaracions les va fer durant el seu vol de retorn a Itàlia, després d'haver fet el seu primer viatge internacional com a papa al Brasil. Els periodistes van tenir l'oportunitat de fer-li preguntes durant una hora i mitja, i van aprofitar per treure-li els temes més polèmics com el paper de la dona dins l'església, l'avortament o l'homosexualitat.

L'homosexualitat s'ha vinculat últimament amb el Vaticà després de l'escàndol de Vatileaks, i que sorgís el rumor de que hi havia un lobby gai dins l'església. Durant l'entrevista, Francesc I va afirmar que no li agradaven els lobbies per definició i que, per tant, estava en contra dels lobbies homosexuals, així com de qualsevol altre grup de pressió. 

"Quan em trobo amb una persona gai he de distingir entre si és gai o forma part d'un lobby. Si accepten al Senyor i tenen bona voluntat, qui sóc jo per jutjar-los? Ells no han de ser marginats. La tendència [a l'homosexualitat] no és el problema. Ells són els nostres germans". 

Com hem dit abans, semblen unes declaracions força progressistes que s'allunyen del fort conservadorisme de la religió catòlica. Tot i així, ens remetem a declaracions passades de Francesc I on deia que "el matrimoni homosexual és la pretensió destructiva del pla de Déu. Hi ha l'enveja del Dimoni que pretén destruir la imatge de Déu". Així doncs, està a favor dels homosexuals però no a favor que tinguin els mateixos drets que els heterosexuals? Li sembla bé que hi hagi homosexuals perquè hi ha algun interès al darrere?

És difícil poder donar resposta a totes aquestes preguntes. El temps posarà les coses al seu lloc. Només així podrem conèixer la veritat del papa Francesc I. 

2 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Em sembla que aquest tio el que vol és quedar bé amb tothom i sap que està obligat a donar opinions una mica més liberals del que s'espera de l'Església, però al cap i a la fi el que diu és que s'ha d'acceptar l'existència dels homosexuals, com un "què hi farem..."

It's not a phase ha dit...

Efectivament, lamentablement aquestes declaracions semblen més fruit d'una "obligació" més que no pas que li hagi sortit de dins... Recordo quan el van fer papa, ara ja fa alguns mesos, que els mitjans destacaven que era un home que anava en contra dels homosexuals... i ara de sobte aquest canvi? La veritat és que fa força mala espina!

Publica un comentari a l'entrada