divendres, 20 de setembre de 2013

Francesc I: "Hem de deixar d'insistir en el matrimoni homosexual". Amén!

Francesc I diu que l'església ha de deixar de parlar del matrimoni homosexual, l'avortament i l'ús d'anticonceptius. 


Sóc la primera en tenir prejudicis envers l'església. La història ancestral ens demostra quin ha estat sempre el seu posicionament envers certs assumptes, com l'homosexualitat. No puc dir del cert si realment Francesc I, el papa actual, pensa o no el que ha dit aquesta vegada, però sigui com sigui les seves declaracions ens beneficien.

El pontífex va fer aquestes declaracions davant del director de la revista La Civiltà Cattolica aquest agost, però no ha estat fins ara que ha estat publicada en diverses revistes (setze concretament) de la Companyia de Jesús. Al llarg de l'entrevista es fa referència a alguns dels temes més polèmics actuals com l'homosexualitat, el paper de la dona dins l'església, l'avortament o l'ús d'anticonceptius.

Francesc I ha estat sempre vist com a una persona ultraconservadora. Tot i així, en aquesta entrevista confessa que  "no ha estat mai de dretes". Segons ell, les circumstàncies que va viure durant la seva joventut són les que el van obligar a prendre certes decisions que són les que van fer que se'l titllés d'"ultraconservador". A dia d'avui, però, afirma que no és veritat.

Sobre l'homosexualitat ha dit que l'església ha d'acompanyar a les persones amb misericòrdia, sigui quina sigui la seva orientació sexual i es pregunta: "Quan Déu mira a una persona homosexual, aprova la seva existència amb afecte o la rebutja i la condemna?".

La resta de temes, com l'avortament, diu que s'ha de deixar d'insistir-hi tant: "No és necessari estar parlant d'aquestes coses sense parar".

Realment, és un pas molt important que el cap de l'església catòlica, trencant amb els fets que el precedeixen, no faci cap atac frontal a cap d'aquests temes. I que així continuï. Ni que Francesc I no es posicioni a favor d'aquestes qüestions, el fet que no s'hi posicioni tan en contra ja és un pas. Per desgràcia no hem d'oblidar que, tot i que la seva opinió té importància, un gruix molt important de l'església no aprova precisament la nostra existència amb "afecte", més aviat ens rebutja i condemna sense miraments.

Font

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada